sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cornelia Negruț-PRO Misiunea ieșirii din criză

Cornelia Negruț-PRO Misiunea ieșirii din criză

Am asistat cu tristețe la măsura închiderii târgurilor și piețelor, la evidenta discriminare a producătorului român de legume și fructe, în raport cu supermarketurile. Din aceste rațiuni, vă prezint primul meu proiect PRO Maramureș.

1.REȚEAUA DE DEPOZITE FRIGORIFICE

– Scurtă descriere

Județul Maramureș  este situat printre primele 10 județe la potențialul de producere a legumelor și fructelor, ciupercilor si fructelor de padure din România. Potențialul este incomensurabil! Ce se întamplă în realitate? Recoltele de legume și fructe  sunt supuse unei presiuni foarte mari, cea a timpului de expirare, lucru binecunoscut de producătorii maramureșeni.

 – Soluția de protecție și ieșirea din criză

Finanțarea pe fonduri europene a unei rețele de 50 de depozite frigorifice de minim 5.000 de tone legume și fructe depozitate, care să conserve în condiții perfecte rodul muncii producătorilor maramureșeni, să crească valoarea legumelor și fructelor, după perioada de recoltare. Astfel, producătorul maramureșean nu va mai fi nevoit sa vanda ieftin marfa, ci va putea comercializa  fructele și legumele la prețul pieței și a anotimpului.Maramuresul are 76 de UAT-uri si producatorul maramuresean va putea deveni principalul furnizor de legume si fructe proaspete tot anul,in detrimentul importurilor promovate de supermarketuri.

 – Interferențe economice

Un depozit de 5.000 de tone se poate construi cu aproximativ 2 milioane de euro, depozitul  să dețină propria instalație de alimentare cu curent electric prin panouri foto-voltaice și să confere fiecărui maramureșean posibilitatea de a depozita cantități mari de legume și fructe la prețuri subvenționate.Proiectul este unic si standard.

Construirea în județul Maramureș a  50 de astfel de depozite ar duce la posibilitatea de depozitare și vânzare  pe tot parcursul unui an,  a  250  de mii de tone de legume și fructe. Acest lucru crează venituri suplimentare la producători de 50 milioane euro, care desfășurați  pe orizontala economic, produc prin multiplicare de 3 ori, o suma de 150 milioane euro în economia locală. 

,, Trebuie să ținem seama de faptul că în 12 ani, în județul Maramureș s-au îngropat 100 milioane de euro în depozitul  de deșeuri de la Fărcașa . Și cu asta am spus tot… Dacă facem un calcul invers, proiectul meu ar aduce în circulație în județul Maramureș, 150 de milioane de euro  pe an plus valoare,  iar in 10 ani, 1,5 miliarde de euro, bani la dispoziția economiei locale,, a declarat Cornelia Negrut-Candidat PRO Romania la Senat.

Previous Cornelia Negruț: Ministrul Culturii este obligat să împiedice distrugerea culturii românești. Muzeele, galeriile de artă și alte activități culturale reprezentative sunt în pericol de dispariție
Next PNL – cel mai ambițios și realist Program de Guvernare pentru 2020-2024

About author

You might also like

Social 1Comments

Ei produc TRADIȚIONAL și ECOLOGIC. Aflați unde GĂSIȚI produsele lor

În fiecare vineri și sâmbătă, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, începând cu ora 9, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Maramureș organizează Târgul de produse agricole și

Social 0 Comments

Gabriel Zetea: Încă un pas pentru realizarea Autostrăzii Nordului!

Contractele de elaborare a SF-urilor pentru drumurile de mare viteză Baia Mare-Dej și Dej-Bistrița au fost semnate de CNAIR. Pentru drumul Baia Mare – Dej se alocă aproape 13 milioane

Social 0 Comments

Dr. Vasile Pop a fost numit manager interimar la Spitalul Județean din Baia Mare

Începând cu data de 1 martie 2018, managementul interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost preluat de doctorul Vasile Pop, directorul medical al unității

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply