sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

DEPUTATUL Adrian Todoran răspunde ATACURILOR primarului Cătălin Cherecheș

DEPUTATUL Adrian Todoran răspunde ATACURILOR primarului Cătălin Cherecheș

Constatăm cu stupoare atitudinea primarului băimărean Cătălin Cherecheş, care mai nou lansează atacuri nefondate la adresa opoziţiei din Consiliul Local, după ce anumite proiecte de hotărâre iniţiate de acesta au fost modificate, prin votul aleşilor municipali. În calitate de preşedinte al Organizaţiei Municipale Baia Mare a Partidului Mişcarea Populară, care are alături o echipă de tineri dornici să se implice pentru bunul mers al oraşului, îmi exprim îngrijorarea faţă de afirmaţiile jignitoare ale edilului băimărean, ce nu fac altceva decât să completeze campania de denigrare purtată cu toţi aceia care au opinii diferite de ale sale.

Aleşii băimăreni au votat reducerea bugetului alocat pentru manifestarea legată de sărbătorirea preluării de către municipiu a titlului de Capitală a Tineretului, ceea ce este un lucru benefic. Însă suma propusă de primarul Cătălin Cherecheş, de aproape 12 miliarde lei vechi (ceva mai puţin de 300 mii euro), o considerăm a fi exorbitantă, pentru un eveniment ţinut într-o singură zi. Spre comparaţie, Sărbătoarea Castanelor, ce s-a desfăşurat pe parcursul mai multor săptămâni, a costat 15 miliarde lei vechi. Este suficient să precizăm faptul că anul trecut, la Bacău, s-a organizat o manifestare similară, iar municipalitatea a alocat mai puţin de 1 miliard lei vechi (830 milioane lei vechi), pentru a vedea dimensiunea destrăbălării pe bani publici, în cazul în care s-ar fi aprobat suma propusă iniţial de primar.

În acest context, colegii mei din Consiliul Local au susţinut amedamentul adus de unul dintre reprezentanţii UDMR, votând reducerea bugetului de la 12 la 5 miliarde lei vechi, proiectul fiind adoptat de majoritatea celor prezenţi.

Faptul că primarul Cătălin Cherecheş iese în public cu afirmaţii menite a ne discredita, arătând înspre noi ca fiind cei ce se opun proiectelor dedicate oraşului, reprezintă o încercare disperată a edilului de a-şi păstra majoritatea în Consiliul Local, unde maşinăria de vot s-a defectat în timp. De aceea, îmi exprim susţinerea pentru colegii mei care reprezintă PMP în luarea deciziilor la nivelul conducerii administraţiei băimărene, chiar şi atunci când cu votul lor afectează interesele unora sau altora.

Nu vom fi niciodată de acord ca, doar de dragul senzaţionalului şi al grandorii personale a cuiva, să cheltuim nesăbuit bugetul municipiului. Nu putem avea un dispreţ atât de mare faţă de banii băimărenilor, încât să alocăm sume colosale pentru o paranghelie de o zi, în timp ce ni se cere să votăm creşterea tarifelor pentru biletele emise de URBIS cu 25%. Considerăm că diferenţa de 7 miliarde lei vechi poate fi folosită pentru acoperirea unor cheltuieli ale societăţii URBIS, iar în felul acesta tarifele să rămână neschimbate. Este cazul să gândim cu adevărat pentru băimăreni. O astfel de tocare a banilor publici trebuie să înceteze, iar proiectele de hotărâre, cum a fost şi cel legat de Capitala Tineretului, să aibă în spate o justificare temeinică, nu doar un moft provenit din suficienţă de sine.

Repunerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de marţi, 03 aprilie, reprezintă o încălcare a principiilor după care se administrează bugetul unei comunităţi. Odată adoptată, hotărârea de Consiliu Local îşi produce efectele. Votarea din nou a unui buget pentru aceeaşi manifestare nu ar face altceva decât să încalce legea. Am convingerea că şi ceilalţi consilieri locali vor avea în vedere acest aspect şi vor vota cu responsabilitate, respectând legislaţia în vigoare.

PMP militează pentru eliminarea culorii politice din Consiliul Local, atunci când vine vorba de proiectele Băii Mari, şi va susţine orice iniţiativă venită în folosul comunităţii.

Deputat Adrian Todoran, preşedinte PMP Baia Mare

Previous Criza demografică afectează grav Maramureșul
Next 18 sărbători prevăzute în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean în anul 2018

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Lucian Morar: Theodor Paleologu va fi un președinte pragmatic și extrem de rațional

Alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie trebuie tratate cu mare responsabilitate. Ele vor desemna conducatorul nației pentru următorii cinci ani. Iar de modul în care acesta va gestiona politica

Politica 0 Comments

Orhideea Pop, candidat pentru SENAT din partea PER Maramureș: “Vă propun un viitor curat si sănătos”

‼️”PRODUSE BIO 100% ROMANESTI”‼️ 🌲finantari Micro ferme pentru produse bio romanesti 100% 🌲infintare asociatii judetene producatori produse bio 100% romanesti 🌲atragere fonduri europene catre asociatii producatori produse bio 100% 🌲retele

Politica 0 Comments

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României: ”Traversăm o perioadă dificilă și plină de provocări majore, fapt ce impune să identificăm căi și modalități eficiente de a sprijinii cetățenii și mediul de afaceri”

În cadrul Senatului a continuat acțiunea de susținere a Intreprinderile Mici și Mijlocii, în scopul realizării continuității activității economice, fapt de natură a contribui la stabilitatea socială necesară în perioada

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply