sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Florin Alexe a luat parte la o vizită de documentare în zonele din sudul Israelului, atacate de teroriștii Hamas

Deputatul Florin Alexe a luat parte la o vizită de documentare în zonele din sudul Israelului, atacate de teroriștii Hamas

Am luat parte, zilele acestea ,la o vizită de documentare în zonele din sudul Israelului, atacate de teroriștii Hamas în urmă cu 7 săptămâni. Alături de alți colegi parlamentari și europarlamentari, din mai multe țări europene, am putut să văd direct urmele teribile ale cruzimii în stare pură.

➤ Case incendiate, comunități distruse, trupuri atât de mutilate încât nu pot fi identificate decât de specialiști criminaliști, familii care trăiesc zi de zi groaza de a ști că cei iubiți sunt ținuți ostatici de teroriști sunt realități cutremurătoare, pe care le înțelegi cu totul altfel atunci când le vezi cu propriii ochi.

➤ Suferința civililor, indiferent de credință, naționalitate sau culoare a pielii, e o tragedie pe care avem datoria morală să o evităm!

➤ Am fost în kibuțul Kfar Aza, care a fost atacat de Hamas pe 7 octombrie 2023. 52 de persoane, inclusiv aproximativ 40 de femei și copii, au fost uciși cu cruzime. În jur de 20 de cetățeni au fost luați ostatici și duși în Fâșia Gaza. Lipsa de umanitate a dus la distrugerea unei comunități pașnice.

➤ Am avut o întâlnire cu supraviețuitorii masacrului, care ne-a marcat profund. Au fost luate vieți omenești și au fost distruse destine. A fost o vizită impresionantă, care ne-a demonstrat că trebuie să ne opunem ferm extremismului de orice fel și să ne coalizăm împotriva forțelor răului.

➤ Am participat la o întâlnire emoționantă cu organizația “Bring them home now”, formată din membri ai familiilor celor răpiți. Poveștile acestora sunt dureroase. Modul demn în care luptă pentru aducerea acasă a ostaticilor este admirabil. România și întreaga comunitate internațională conlucrează pentru găsirea celor mai pașnice metode pentru a se realiza obiectivul de eliberare al ostaticilor.

➤ Am vizitat Barzilai Medical Center din Ashkelon, acolo unde am discutat cu Ron Lebel, șeful Serviciilor de urgență, care are origini românești, despre procedurile și modalitățile folosite pentru a trata supraviețuitorii atacurilor și a salva cât mai multe vieți.

➤ În plus, am vizitat Shura Military Base, centru principal de identificare a victimelor.

➤ De asemenea, am participat la o întâlnire cu Arab-Israel Bedouin Society, organizație formată din arabi care locuiesc în Statul Israel și condamnă acțiunile Hamas, având în vedere că mai mulți membri ai comunității au fost victime ale manifestărilor teroriste.

➤ Nu în ultimul rând, am avut întâlniri cu mai mulți lideri politici și reprezentanți ai societății civile din Israel, care ne-au prezentat aspecte importante ale stării de fapt din societatea israeliană.

➤ Distrugerile cauzate de teroriști sunt imense. Așa cum am votat în Parlamentul României, susțin în continuare dreptul Statului Israel de a își apăra cetățenii și necesitatea unor mecanisme mai eficiente care să asigure protecţia libertăţii și a democraţiei. Împreună, spunem “stop” terorismului și extremismului!

Florin Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș

Previous CUPȘENI, Maramureș. Primarul Lucia Chermezan: Odată cu venirea sezonului de ninsori, vă rugăm să evitați lăsarea mașinilor pe marginea asfaltului
Next Deputatul Gabriel Zetea îl va acționa în instanță pe Ionel Bogdan pentru defăimare și acuzații mincinoase

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Deputatul Adrian Todoran: ”Nu vă mai bateți joc de asistenții personali”

Asistenții personali din Maramureș și întreaga țară se află într-o situație extrem de dificilă în această perioadă, după ce Guvernul liberal i-a lăsat fără bani de luni bune, prin neplata

Politica 0 Comments

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Avem o urgență națională și europeană: sistemul de irigații în PNRR!

Seceta care afectează și astăzi iremediabil munca fermierilor români și produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigații național. Știm deja acest

Politica 0 Comments

Deputat PSD, Gheorghe Șimon: „Cronica unui eşec anunţat: Florin Cîţu a preluat portofoliul Finanţelor”

Preluarea interimatului la Finanțe de către Florin Cîțu nu este altceva decât reluarea, în aproape aceeaşi termeni, a unui eşec arhicunoscut de români. A mai condus acest minister vital pentru

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply