sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

DRUMUL MITEI  refăcut în procesul lui Cherecheș (I)

DRUMUL MITEI refăcut în procesul lui Cherecheș (I)


> Cristi Şpan a depus mărturie ieri în procesul DE LUARE DE MITĂ lui Cătălin Cherecheş
> BANII pentru care Cherecheș POATE FI TRIMIS DUPĂ GRATII au provenit de la Liviu Bala (HCM), Vital și Construrom
> CĂRĂUȘA mitei a fost jurnalista Anamaria Somay

IMPLICATĂ în circuitul banilor NEGRI este și mama lui Cherecheș, senatorul Viorica Cherecheș

Jurnliştii Romeo Dobocan şi Ciprian Dragoş au fost prezenţi, ieri, 1 martie 2017, la procesul primarului ales Cătălin Cherecheş, unde Cristian Şpan a făcut mărturii incendiare. Pe pagina de Facebook “Atac la Cenzură”, jurnalistul Romeo Dobocan a anunţat faptul că drumul spre Cluj l-a făcut fără compania lui Cherecheş sau Şpan, ca o ironie la atacurile asupra celor doi gazetari cum că ar fi fost duși la proces ba de Șpan.
“Atac la cenzură este singurul loc în care se publică, fără bani, informaţia că Dobocan, Dragoş şi “juristul lui Orzac” sunt prezenţi la termenul de azi, în dosarul de luare de mită al lui Cătălin Cherecheş. Spre surpriza tuturor, aceştia călătoresc neînsoţiţi de Cherecheş sau Şpan. Ultimul e aşteptat să depună azi mărturie (n.r.-ieri, 1.03.2017). Intersectarea pe drum cu Cherecheş sau Şpan este fortuită. Cunosc o singură rută de-a ajunge din Baia Mare la Cluj. Dacă şi cei enumerați mai sus au aceleaşi cunoştinţe rutiere limitate, atunci şansele de intersectare sunt foarte mari. Promit să aştept fotografii doritori a imortaliza momentul”. Vă reamintim faptul că, în urmă cu ceva timp, Cătălin Cherecheş a publicat, contra cost în ziarul “Graiul Maramureşului”, un articol defăimător la adresa celor doi jurnalişti pe acestă temă.

MĂRTURIE ȘOC a lui Şpan: 200.000 euro pentru eMM!
Şpan a depus, ieri, mărturie în faţa completului clujean, în procesul în care primarul ales este acuzat de luare de mită. Acesta a vorbit de preluarea eMM ca interpus a lui Cătălin Chereches. Şpan a mărturisit instanţei că pe parcursul a doi ani a primit de la Cherecheş aproximativ 200.000 de euro pentru funcţionarea eMM şi că banii au fost înregistraţi ca aport personal al său.

MITĂ din banii de la HCM
Jurnalistul Romeo Dobocan a publicat pe pagina emisiunii “Atac la cenzură” o parte din mărturia lui Şpan: “În ultimele 4 luni banii au venit prin Anamaria Somay, o angajată a trustului. De asemenea, am fost pus să fac contracte de publicitate cu HCM Baia Mare, Vital şi Construrom. Banii din publicitate acopereau cheltuielile trustului. În Primăvara lui 2013, Chereches i-a cerut lui Bala, director HCM Baia Mare, 20.000 din contul clubului pe care Bala mi i-a dat pentru a acoperi cheltuieli media. Suma i-am dat-o lui Cherecheş, din care acesta mi-a dat înapoi 14.000 de lei”, a spus Şpan în sala de judecată.
Jurnalistul Cipri Dragoș DESPRE CUM I-A FURAT CHERECHEȘ LUI ȘPAN eMM
Contactat telefonic, jurnalistul Ciprian Dragoş de la Ziar MM.ro, prezent la procesul din Cluj, ne-a relatat: ”Şpan a spus că, în ultima perioadă, Anamaria Sommay făcea plata salariilor la eMM, banii provenind de la Cherecheş şi mama acestuia. Primarul l-a ameninţat pe Şpan că nu mai finanţează FCM Baia Mare dacă Şpan nu cedează Emm către Claudiu Florescu. Refuzul lui Şpan l-a înfuriat pe Cherecheş, care a convocat o şedinţă la barul Igniş şi a încercat să ia angajaţii de la Emm, promiţând că le plăteşte restanţele salariale şi îi reangajează la o altă firmă”.

Mita lui Şpan din FACTURI FICTIVE CĂTRE BUGETUL LOCAL
După ce timp de o oră şi jumătate Şpan a vorbit în faţa instanţei despre eMM, acesta a trecut la FCM. Atac la Cenzură:”Pe parcursul anului 2014 şi 2015 am emis facturi fictive în valoare de 300.000 de lei. De aceste facturi ştia şi Cherecheş. O parte din banii luaţi din club în baza acestor facturi i-am dat lui Cherecheş cu titlu de mită. Facturile fictive au fost depuse de mine Primariei şi au fost decontate de instituţia publică. Ulterior, aceşti bani, încasaţi fără drept de la buget, i-am returnat dintr-un credit personal. În martie 2015, la solicitarea lui Cherecheş, i-am dat 50.000 de lei. Am acoperit-o cu facturi fictive în bugetul clubului. Suma mi-a fost cerută pentru a primi de la Primărie un avans de 150.000 de lei din bugetul aprobat de 500.000 de lei. Suma mi-a fost cerută pe holul Primăriei. Tot acolo i-am dus şi cei 50.000 de lei. I-am lăsat pe un raft, în anexa biroului, aşa cum mi-a cerut Cherecheş. În acelaşi an i-am mai dat personal lui Cherecheş 10.000 de lei şi, prin Anamaria Somay, alţi 10.000 de lei. După aceştia a venit la mine acasă o persoană de la eMM, Erika Czigler, căreia i-am dat banii în faţa martorului Claudiu Orha”, a mai declarat Şpan.

Meciul cu Steaua, prilej pentru furat
Cherecheș L-A ȘANTAJAT PE ȘPAN cu nocturna. Șpan a dat MITĂ

Tot jurnalistul Ciprian Dragoş de la Ziar MM.ro ne-a mai relatat care a fost momentul decisiv al mărturiei lui Cristi Şpan: “În septembrie 2015 s-a plătit suma de 100 mii lei de la Primărie către clubul de fotbal. Cherecheş i-a spus lui Şpan că iubeşte fotbalul şi el, dar în proporţie de 10%. I-a transmis lui Şpan să îi dea banii, altfel nu mai finanţează clubul. Şpan a fost de acord. A scos banii din cont şi a dus 10 mii lei lui Cherecheş, lăsând suma de bani pe acelaşi raft. În anexa biroului. În octombrie 2015, clubul s-a calificat în optimile Cupei României, întâlnind Steaua. Cu această ocazie a trebuit instalată nocturna pe stadionul din Baia Mare, lucru care a fost aprobat în Consiliul Local. Exact în acea perioadă a apărut chestia cu angajaţii de la Emm, de care am pomenit anterior. Cherecheş a pus presiune pe Şpan şi de această dată, ameninţându-l că nu instalează nocturna. Mai mult, i-a spus lui Şpan că va demola nocturna, pentru ca nu are autorizaţie de construire. Asta dupa ce el a promovat proiectul în Consiliul Local”.
Anamaria Avram, Adi Rusu

Previous Un zâmbet PENTRU MAMA, concurs interdisciplinar de creație, ediția I, 2017
Next DRUMUL MITEI refăcut în procesul lui Cherecheș (II)

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

VIDEO. Multiplul CONDAMNAT INTERNAȚIONAL Danci Ioan – TIOARĂ din Borșa, AMENINȚĂRI cu MOARTEA acasă la Familia lui Dumitru și Daniela Timiș din Borșa. Proaspăt ieșit din PUȘCĂRIE, a INFRUNTAT o femeie bătrână la miezul nopții. Mare viteaz!

Detectivul de Presă ȘOC! continuă dezvăluirile cu privire la cazul care a oripilat opinia publică prin prisma gravității faptelor publicate în exclusivitate și care arată cum o haită de bandiți,

Dezvaluiri 0 Comments

DETECTIVUL a filmat! 6 ECHIPAJE pentru o ROTULĂ și o GLEZNĂ, rupte! INTERVENȚIE corectă la un apel EXAGERAT. Caz MUȘAMALIZAT pentru un director din Consiliul Județean Maramureș

Azi, cu aproximativ un sfert de ceas înainte de ora 08:00, o coloană uriașă de mașini s-a format de DN 1C, Baia Mare – Satu Mare din cauza unui accident

Dezvaluiri 0 Comments

S-a pus în GENUNCHI! Final ȘOC! în cazul HOAȚEI din Piața Izvoarele din Baia Mare

După postările Detectivului de Presă ȘOC! prin care am difuzat imagini și fotografii cu o femeie care fură de la doi pensionari, care au o mică afacere în piață, femeia

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply