sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Primarul Cătălin Cherecheș FACE PRIMUL PARC Industrial din Maramureș

Primarul Cătălin Cherecheș FACE PRIMUL PARC Industrial din Maramureș

PARC industrial în zona ARAMIS – Italsofa – ATP Exodus

Am fost, din nou, pe Șantierul la Colegiul Tehnologic Transilvania unde primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș ne-a făcut o declarație în premieră, privind formarea primului parc induatrial al județului Maramureș

Reporter: Domnule primar, sunteți din nou pe șantierul Colegiul Tehnologic Transilvania. Care sunt ultimele noutăți?

Cătălin Cherecheș: Am venit să facem o vizită în șantier la Colegiul Tehnologic Transilvania, unde reînviem vechea școală, vechiul liceu profesional, cu tot ceea ce înseamnă dotări, în acord cu scoietățile comerciale cu care această unitate de învățământ are parteneriate, orientându-ne spre ceea ce dorim să însemne dezvoltarea economică a muncipiului în zona de tehnologie.

Aici elevii vor învăța să utilizeze mașinile cu comandă numerică, sau alte tipuri de utilaje mai sofisticate din punct de vedere tehnologic. Pe lângă faptul că ateliere le dotăm,le punem la punct, clasele vor fi utilate și inclusiv căminele și cantina vor fi renovate.

Rep.: Vă gândițiși la investitori dar și la educația tehlologică, adică la școala care să formeze forță de muncă foarte calificată pentru domeniul economic privat?

C.C.:  Luni, vă anunț în premieră acest lucru, vom pune bazele, în zona cea mai dinamică a municpiului Baia Mare, în zona unde lucrează astăzi 10.000 de angajați, în zona unde în ultimii 10 ani, de la 2.000 de locuri de muncă am ajuns la 10.000 de locuri de muncă, în zona unde funcționează cel puțin 3 societăți mari: Italsofa, Aramis și ATP Exodus, dar în principal Aramis, care are peste 7.000 de angajați și este cel mai mare angajatori din Transilvania, daca nu cumva din România – ceea ce este un lucru important, chiar din punct de vedere al integrării scoiale, pentru că sunt foarte mulți muncitori de etnie rromă care și-au găsit acolo un loc de muncă, pe salarii rezonabile, învățând la locul de muncă. Această zonă o definim, împreună cu primarul din Recea, din Dumbrăvița, cu societățile Aramis, ATP Exodus și Italsofa, cu societățile care funcționează în zonă, ca și primul parc industrial al județului Maramureș.

Din această perspectivă și din respect pentru investitorii care investesc azi in Baia Mare și au investit în ultimii 30 de ani, cei care au pus o pâine pe masa locuitorilor din municipiul Baia Mare și din județul Maramureș vreau să oficializăm și să statuăm acest parc industrial cu tate facilitățile pe care le vor avea, din respect pentru ceea ce au facut pentru această zonă, pentru municipiul Baia Mare. Ei sunt adevăratul motor economic al județului, pentru că 70% din economie județului este aici, în Baia Mare.

Rep.: V-ați gândit la un nume al parcului industrial?

C.C.: Parcul Industrial pe care îl voi propune va purta numele ARAMIS, pentru că este cel mai mare angajator, este într-un fel lauda noastră, mândria noastră economică. Avem și partea școlară asigurată, aici la Colegiul Tehnologic Transilvania, avem Liceul Nenițescu, avem Liceul Barițiu, liceul Anghel Saligni, iar lucrurile se vor dezvolta și în zona de educație profesională, tehnologică. Satisfacția mea este că ce “a murit” acum 15-20 de ani, respectiv această zonă importantă a educației, Colegiul Transilvania, o reînviem astăzi pe coordonate tehnologice noi.

Detectivul de Presă ȘOC!

Detalii Tehnice

Reamintim faptul că lucrările la această instituție educațională fac parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de educatie tehnologica prin modernizarea Colegiului Tehnic „Transilvania” din Municipiul Baia Mare”

Vorbim aici de intervenții în 5 clădiri: clădirea liceu, atelier, cantina, cămin 1 și cămin 2.

Lucrări: Reabilitare termică a clădirilor, refacere instalații termice, stingere incendii, sanitare, panouri fotovoltaice, refacere completă pentru 15 săli de clasă, 5 laboratoare, sala profesorală, grupuri sociale, dotări pentru 12 ateliere școlare specializate și altele.

Valoare totală: 10 milioane de euro, fiind cel mai mare centru educațional tehnologic din Transilvania.

Previous 33,9 de milioane de euro pentru DAUNE cauzate de SECETĂ în ROMÂNIA

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

INIȚIATIVĂ. 1300 de firme pot primi sprijin din partea Municipiului Baia Mare! Cătălin Cherecheș: Acordăm atenție atât mediului de afaceri dar și persoanelor fizice

Ajutor pentru mediul de afaceri băimărean: la inițiativa mea, aleșii locali au aprobat schema de ajutor prin care acordăm scutire de la plata majorărilor de întârziere pentru obligațiile fiscale neachitate

Actualitate 0 Comments

Călin Bota, deputat PNL: Am votat pentru desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)

Am votat astăzi, în Camera Deputaților, proiectul de lege pentru desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), un proiect pe care ni l-am asumat în fața românilor, alături de

Actualitate 0 Comments

ZIUA NAȚIONALĂ. Mihai – Felician Cerneștean, secretar general PNL Maramureș: “Eroii zilelor noastre sunteți voi, cei care vă duceți la serviciu și copiii la școală”

În mesajul său de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Mihai-Felician Cerneștean, secretar general al PNL Maramureș și consilier județean, face referire la eroii României, la lupta lor pentru libertate

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply