Adrian Todoran candidat primaria Baia Mare

Romeo Dobocan Candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș Banner

Gabriel Zetea candidat pentru Președinția Consiliului Județean Maramureș

Ioan Maties Primarul Comunei Miresul Mare

VIDEO. Piei, DRACE! Preotul Nechita Ioan Dorin MINTE fără să clipească în BISERICĂ. Spune că a CONSTRUIT singur un DRUM la care a contribuit doar pe JUMĂTATE. Avem DOCUMENTUL!

VIDEO. Piei, DRACE! Preotul Nechita Ioan Dorin MINTE fără să clipească în BISERICĂ. Spune că a CONSTRUIT singur un DRUM la care a contribuit doar pe JUMĂTATE. Avem DOCUMENTUL!

Detectivul de Presă ȘOC! continuă investigația privind afacerile necurate ale preotului Nechita Ioan-Dorin, mână în mână cu primarul din Recea, Pavel Octavian. Cei doi, alături de o gașcă mafiotă din Consiliul Local au folosit contruirea unei biserici, paravan pentru o adevărată activitate bișnițărească.

Afaceri cu terenuri cu acte în neregulă, vânzări neautorizate de sute de mii de euro, bani nejustificați în fața Consiliului Parohial și al consilierilor locali, excursii aiurea, chefuri cu prietenii, angajări pe pile și nu în ultimul rând reclamații și o anchetă împotmolită a polițiștilor și procurorilor.

Acesta este cadrul în care banul public, sub invocata credință în Divinitate, a dus la sărăcirea bugetului local și îmbuibarea câtorva inși de casă ai edilului din Recea.

Preotul din satul Săsar, comuna Recea, a trebuit să părăsească Parohia Duminica Minorosițelor din cauza furiei enoriașilor, a anchetei penale dar și la cererea celor mințiți din Consiliul Parohial.

Continuați lectura și după materialele de mai jos.

Citiți și:


Detectivul de Presă ȘOC! a prezentat pe larg, cu declarații, acte, contracte și facturi false, faptul că biserica a fost efectiv furată de către cei care ar trebui să o îngrijească și să o slujească.

În total, între anii 2012-1018, pentru punerea pe picioare a noii parohii s-a ajuns la suma de aproximativ 660.000 de lei, bani de la buget. Pentru o parte din bani nu există documente justificative așa cum am arătat în materialele mai sus menționate.

Încercând să ne păcălească și să mai albească situația, preotul Nechita ne-a vorbit despre o serie de cheltuieli, chiar foarte mari, de zeci de mii de euro fiecare, pe care le-ar fi făcut pe diverse lucrări și investiții cum ar fi un drum de acces din Strada Europa și până la cimitirul parohial.

În realitate, drumul a fost făcut împreună cu cumpărătorii terenului pe care preotul l-a vândut înainte să-l aibă de la primărie! Adică cu Lupșe Lucia Maria și Lupșe Viorel (foto jos), cheltuielile fiind împărțite la jumătate, între părți. Cu alte cuvinte nici aici nu-ți dau bine socotelile, părinte!

Și ce situație. Înainte să aibă terenul, GRATUIT, pentru biserică, preotul VINDE prin promisiune scrisă o parte din el. Și pentru ce? Pentru înființarea unui cimitir. Nu pentru școală și nici pentru o cantină a săracilor. Ce afacere curată. Preotul primește terenul de la primar și-l dă cu mult înainte să-l aibă tocmai pentru îngroparea moților pe care el îi ducea la groapă! Deci fiecare din cele trei părți știau dinainte ce urmează să facă. Asta înseamnă mafie! Ce a făcut edilul Pavel Octavian? L-a acoperit pe preot pentru că și el știa cu multă vreme înainte de producerea faptelor, ce curs aveau să ia lucrurile.

Culmea, preotul Nechita, reprezentantul Consiliului Parohial, primește terenul cu titlu gratuit din care dă o bucată bună, pe mulți bani, adică 150.000 de euro! De ce această inginerie? Pentru că primarul Pavel Octravian nu putea face direct tranzacția din cauza opoziției consilierilor locali. Niciodată terenul nu ar fi fost înstrăinat decât pentru construirea noii biserici. Numai că prin acest artificiu, o parte din teren a ajuns la cine trebuia pentru că și băieții deștepți trebuie să câștige, nu? Să-i lăsăm în plata anchetatorilor. Sau nu?

Adi RUSU

Previous PNL Maramureș: Klaus Iohannis a făcut tot ceea ce putea să facă un președinte pentru a opri atacurile PSD împotriva statului român
Next Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, șansa românilor de a scăpa de guvernarea dezastruoasă a PSD

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

MINCIUNILE lui Cherecheș privind ANULAREA Festivalului Castanelor – ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline? (IX)

Stiuație fără precedent, privind Sărbătoarea Castanelor de anul acesta. După multe indecizii stupide, de amânare a manifestării, primarul a clacat în încercarea sa de truca cea mai mare sărbătoare a

Anchete 0 Comments

Roabe, cositoare și găleți în BIROUL-GRAJD al vicelui inexistent. MAFIA din BUDEȘTI (III)

O incursiune jurnalistică în spațiile primăriei sau aparținătoare acesteia, ne trimit într-o lume a mizeriei de nedescris, rezultată de pe urma unei lipse de iresponsabilitate greu de imaginat în zilele

Anchete 0 Comments

ȘTAMPILĂ FALSĂ pe actele DIRECTOAREI DE LA BUDEȘTI. “Gluma” se îngroașă iar actele pot ajunge la Parchet

Cazul “Directoarea de la Budești” este departe de a se fi încheiat. Ținută în brațe de GRANZII PSD, actuala directoare de la Școala Gimnazială din Budești, Maria Ciceu se ghidează

Mirce Cirț Noul Primar Baia Mare

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply