sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Zeci de europarlamentari sprijină solicitarea eurodeputatului Victor Negrescu pentru crearea unui coridor umanitar pentru familiile cu copii din Ucraina

Zeci de europarlamentari sprijină solicitarea eurodeputatului Victor Negrescu pentru crearea unui coridor umanitar pentru familiile cu copii din Ucraina

Peste 70 de europarlamentari, care fac parte din majoritatea grupurilor politice care activează în Parlamentul European și din diferite zone ale Europei, sprijină solicitarea adresată de eurodeputatul Victor Negrescu Comisiei Europene și Consiliului European pentru crearea unui coridor umanitar pentru familiile cu copii din Ucraina și respectiv pentru sprijinirea copiilor refugiați din zona de conflict.

Intervenția militară a Federației Ruse în Ucraina a generat un val de refugiați compus în majoritate din femei, copii și vârstnici. Țările vecine au făcut eforturi considerabile, cu sprijinul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene și al mai multor ONG-uri, pentru a oferi protecție și siguranță refugiaților ucraineni. Din păcate, acest lucru nu este suficient. Copiii și familiile lor care sosesc din zona de conflict au nevoie urgentă de ajutor, de la asigurarea nevoilor de bază până la sprijin psihologic. Copiii orfani și cei care vin fără părinți sunt, în mod particular, într-o situație disperată.

De aceea, solicităm Comisiei Europene și tuturor statelor membre să ofere un sprijin mai consistent copiilor ucraineni care sosesc în țările vecine, în special în România, Polonia, Slovacia și Republica Moldova, și să implementeze un mecanism european integrat de sprijin pentru a-i ajuta pe ei și familiile lor pe termen scurt, dar și pe termen lung”, se arată în scrisoarea inițiată de europarlamentarul român, Victor Negrescu.

Prin acest demers, eurodeputații solicită crearea unui coridor umanitar pentru a permite trecerea în siguranță a frontierei pentru familiile cu copii, dar și realizarea unui coridor verde pentru transportul de ajutoare umanitare către Ucraina.

“Uniunea Europeană ar trebui, de asemenea, să încerce să creeze un coridor umanitar de urgență pentru familiile cu copii, orfanii și copiii neînsoțiți de părinți, astfel încât aceștia să treacă granița în siguranță, și care să le permită să fugă din zona de conflict. Uniunea ar trebui, de asemenea, să studieze posibilitatea creării unui coridor verde care să canalizeze către Ucraina ajutoarele umanitare și să ofere sprijin pentru transportul aferent. Fiecare minut contează. Sperăm că apelul nostru va fi auzit și că nu vor mai fi răniți copiii în timpul evadării din zonele afectate de conflictul armat din Ucraina”, este concluzia apelului inițiat de eurodeputatul social democrat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român este de altfel cel care, încă dinaintea începerii războiului din Ucraina, a solicitat Comisiei Europene și statelor membre, atât printr-o interpelare, cât și în plenul Parlamentului European, să înceapă pregătirile pentru gestionarea unui eventual val de refugiați. Mai mult, Victor Negrescu a inițiat, împreună cu PES activists România, o campanie prin care oferă asistență copiilor din Ucraina, atât prin oferirea de ajutoare umanitare, cât și prin consiliere psihologică sau asistență medicală adaptată.

Biroul de presă al PSD

Previous Călin Bota, deputat PNL: Războiul din Ucraina - test pentru solidaritate
Next ADIO, RESTRICȚII și CERTIFICAT VERDE! PSD a propus Guvernului ELIMINAREA CERTIFICATULUI VERDE la intrarea în marile magazine, instituții publice, hoteluri, pensiuni, restaurante!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Maramureș. 9 ELEVI și 6 angajați în școli AU COVID

Maramureșul a început școala în scenariul roșu, având azi o incidență a infectărilor de 3,06 la mia de locuitori. Testele pentru elevi se fac doar cu acordul părinților și pentru

Social 0 Comments

LEGEA perimetrelor petroliere offshore. ALDE: “Este necesar ca în lege să fie prevăzută o cantitate de gaze care să rămână în România.”

Adoptarea unei legi referitoare la perimetrele petroliere offshore este necesară având în vedere că în România nu există o reglementare cu privire la aceste perimetre. Proiectul se află în analiza

Social 0 Comments

CLINICĂ ULTRAMODERNĂ la Sighetu Marmației DIN 15 DECEMBRIE 2016

Un eveniment important urmează să se desfășoare la Sighetu Marmației în data 15 decembrie 2016. Clinica medicală privată Life Support își deschide porțile pentru pacienți, având o paletă largă de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply