sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

ADIO, RESTRICȚII și CERTIFICAT VERDE! PSD a propus Guvernului ELIMINAREA CERTIFICATULUI VERDE la intrarea în marile magazine, instituții publice, hoteluri, pensiuni, restaurante!

ADIO, RESTRICȚII și CERTIFICAT VERDE! PSD a propus Guvernului ELIMINAREA CERTIFICATULUI VERDE la intrarea în marile magazine, instituții publice, hoteluri, pensiuni, restaurante!

Ministrul PSD Alexandru Rafila a propus și ELIMINAREA OBLIGATIVITĂȚII purtării MĂȘTII DE PROTECȚIE în spații deschise!
Ministerul Sănătății condus de PSD a reușit să aducă toate aceste schimbări în lupta cu pandemia printr-un parteneriat ONEST cu cetățenii și predictibilitate în privința măsurilor adoptate!

Mministrul Sănătății, propune ridicarea unor restricții anti-COVID. România se află în trend descendent, iar rata ocupării paturilor de la ATI a scăzut la 47%. Ministrul Sănătății a precizat faptul că ridicarea acestor restricții este doar la stadiul de propuneri, urmând ca CNSU să le dezbată și să ia o decizie.

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș

„Vedem trenduri descendente în privința numărului deceselor și al persoanelor internate la ATI. Rata de pozitivare a testelor a scăzut la 15%.

Propunerile noastre sunt: accesul fără certificat Covid în centre comerciale, instituții publice, HoReCa.

Se permite organizarea evenimentelor private, cu maximum 200 de persoane.

Propunem ca masca să nu mai fie folosită în mediul exterior, dar rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile publice aglomerate.

Creșterea limitei la 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport, piscine, fără restricții de oră.

Rămâne în vigoare carantina la sosirea din țări cu risc epidemiologic ridicat.

Barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

Noi am făcut propunerile, urmând să fie lansată o dezbatere la nivelul CNSU

Ridicăm certificatul pentru că transmisibilitatea a scăzut foarte mult, după cum ați observat. Colegii din instituțiile de sănătate publică și din minister au apreciat că este o măsură care poate fi utilă, în condițiile păstrării restricțiilor de capacitate și a purtării măștii”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandru Rafila propune eliminarea certificatului verde

Ministrul Sănătății susține că starea de alertă nu este același lucru cu restricțiile anti-COVID. De asemenea, oficialul a precizat că propunerea de ridicare a certificatului verde vine în urma scăderii transmisibilității virusului.

„Nu legați starea de alertă de restricții, sunt două lucruri diferite. Noi am propus acum, pentru săptămâna aceasta, dar vom vedea cum evoluează lucrurile.

Ridicăm certificatul pentru că transmisibilitatea a scăzut foarte mult, după cum ați observat. Colegii din instituțiile de sănătate publică și din minister au apreciat că este o măsură care poate fi utilă, în condițiile păstrării restricțiilor de capacitate și a purtării măștii”, a mai precizat Alexandru Rafila.

În ziua în care s-a propus ridicarea restricțiilor, în România au fost confirmate 8.461 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, potrivit datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 1 martie 2022, ora 10.00, pentru ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost raportate 164 decese, dintre care 18 anterioare intervalului de referință.

Detectivul de presă ȘOC! (Preluare evz.ro)

Previous Zeci de europarlamentari sprijină solicitarea eurodeputatului Victor Negrescu pentru crearea unui coridor umanitar pentru familiile cu copii din Ucraina
Next Spectacolul ZIUA MĂRȚIȘORULUI, la Teatrul de Păpuși Baia Mare

About author

You might also like

Social 0 Comments

Campania “Cei cu dizabilități visează lucruri simple” – la final de an

Asociația Esperando a derulat  timp de 12 luni cu posibilitate de prelungire, campania strângere de fonduri cu titlul “Cei cu dizabilități visează lucruri simple: să meargă, să vorbească, să aibă prieteni. Fii și tu ESPERANDO!”.

Social 0 Comments

Gabriel Zetea: SPRIJIN FINANCIAR PENTRU TAPARO!

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a fost sesizat cu privire la incendiul izbucnit la Taparo, firmă pe care a vizitat-o, alături de conducerea națională a PSD, în luna aprilie a

Social 0 Comments

AVIOANELE pentru Spania și din Spania spre România RĂMÂN la sol încă 14 zile printr-o nouă Ordonanță militară

MAI a emis aseară Ordonanța militară nr.8 din 09.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Printre măsurile luate sunt și unele care vizează zborurile spre Spania și din Spania

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply