sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Florin Alexe. Legile Educației au fost votate de Camera Deputaților. Prevenirea și combaterea abandonului școlar a fost o PRIORITATE

Deputatul Florin Alexe. Legile Educației au fost votate de Camera Deputaților. Prevenirea și combaterea abandonului școlar a fost o PRIORITATE

Legile Educației au fost votate de Camera Deputaților și urmează să intre în dezbaterea Senatului.

Proiectul noilor legi, susținut de PNL, reprezintă o reformă necesară adusă sistemului de învățământ, ai cărei principali piloni sunt investițiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocarea bugetară, dar și un plan coerent care vizează succesul pe întreg parcursul educațional.

Printre cele mai importante măsuri pe care PNL le-a susținut în acest proiect se numără cele pentru prevenirea și combaterea abandonului școlar, atât în mediul preunivesitar, cât și în învățământul superior, dar și combaterea analfabetismului funcțional. În cele două legi, sunt prevăzute măsuri pentru implementarea unei educații centrate pe elevi și pe studenți, pentru asigurarea siguranței în unitățile de învățământ, dar și programe naționale precum “Masă sănătoasă” și “O carte pentru fiecare”.

“În calitate de ministru al Educației, voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată, inclusiv din perspectiva salarizării și al sprijinului pe care îl acordăm cadrelor didactice. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educației vor găsi întotdeauna un partener.”, Ligia Deca, ministrul Educației. 

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș

Previous Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș în delegația de observatori ai ALEGERILOR din Turcia
Next Gabriel Zetea: AUR MINTE. Membrii AUR AU VOTAT în unanimitate "Legea cu Copiii", PLX 145/2023!

About author

You might also like

Politica 0 Comments

ALDE susține majorarea pensiilor cu 40%

ALDE nu va permite guvernului PNL să le ia vârstnicilor dreptul la pensii majorate cu 40% începând cu 1 septembrie a.c., acordat prin legea susținută și votată de parlamentarii noștri.

Politica 0 Comments

Reacție la mitingul PSD. Ionel Bogdan: ,,În ce țară normală la cap, partidul de guvernământ realizează astfel de demonstrații publice?”

În cadrul conferinței de presă a PNL Maramureș, președintele Ionel Ovidiu Bogdan și-a exprimat părerea cu privire la mitingul organizat de PSD, un miting contra abuzurilor, un miting împotriva statului

Politica 0 Comments

Theodor Paleologu: De ce promovează partidele impostori şi nulităţi? Pentru că sunt mai uşor de controlat

Politica românească ne arată tot mai adesea faptul că pentru a ajunge un lider de succes nu e nevoie de calităţi personale de excepţie, viciile personale fiind cele care primează.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply