sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Policlinica nr. 2 din Baia Mare intră în REABILITARE

Ionel Bogdan: Policlinica nr. 2 din Baia Mare intră în REABILITARE

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, am votat proiectul “Modernizare Centru de Recuperare – reparații capitale și amenajări funcționale la Policlinica nr. 2”.

Proiectul, în valoare de peste 60 de milioane lei, va fi finanțat prin Programul Operațional Regional, iar cererea de finanțare o vom depune până la finalul acestei săptămâni.

În Policlinica nr. 2 de pe strada Progresului nr. 17 din Baia Mare, funcționează atât Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, cât și Cabinetul de Planificare Familială care va intra, de asemenea, în reabilitare. Proiectul va fi finanțat prin PNRR, iar astăzi am primit adresa din partea Ministerului Sănătății privind aprobarea finanțării.

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie are în prezent 35 de paturi repartizate pentru: recuperare neurologică, ortopedică, bronho-pulmonară și cardiacă, recuperare reumatologică. În cadrul aceleiași secții avem și partea de spitalizare de zi, baza de tratament. Centru de Sănătate Mintală (CSM) copii, Ambulatoriu integrat copii – neuropsihiatrie, logopedie și psihologie infantilă, Medicina muncii – boli profesionale, funcționează, de asemenea, în cadrul Policlinicii nr. 2 din Baia Mare.

Toate aceste structuri ale Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, care funcționează în Policlinica nr. 2, sunt esențiale pentru maramureșeni și pentru sănătatea acestora.

Proiectul aprobat în ședința de ieri prevede reabilitarea integrală a acestei clădiri, creșterea eficienței energetice a imobilului prin instalarea de panouri fotovoltaice și creșterea gradului de ocupare, prin dotarea cu aparatură de specialitate necesară, având în vedere că cererea este foarte mare, în special pe partea de recuperări medicale.

Am încredere că prin realizarea acestui proiect vom soluționa și problema supraocupării din cadrul Laboratorului de Recuperare, vom oferi atât pacienților, cât și personalului medical, condiții mult mai bune, la standarde europene. Sănătatea maramureșenilor este cea mai importantă, iar noi, la Consiliul Județean Maramureș, depunem toate eforturile necesare pentru a dezvolta și moderniza infrastructura de sănătate din județul nostru.

Mulțumesc domnului Oros George Alexandru, manager Spitalul Judetean de Urgenta “Dr Constantin Opris” Baia -Mare, domnului Gabriel Ștețco, administrator public al Județului Maramureș, colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, tuturor celor care au muncit la aceste proiecte, dar și consilierilor județeni pentru susținerea lor.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș

Comunicat PNL Maramureș
Previous Prin Legea GARANȚIE-RETURNARE se așteaptă ca 7 miliarde de ambalaje de băuturi să dispară anual de pe străzile și din apele României
Next 5 MILIOANE de lei pentru realizarea CANALIZĂRII în Comuna Petrova

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Ács János, fost dirijor al marilor tenori Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras, se află în Tăuții-Măgherăuș, localitatea Băița, pentru a cunoaște locurile natale ale mamei sale

Suntem onorați să primim vizita maestrului Ács János, fost dirijor al marilor tenori Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras, aflat in orașul Tăuții-Măgherăuș, localitatea Băița, pentru a cunoaște locurile

Actualitate 0 Comments

Deputat Gheorghe Șimon (PSD): „Creșterile din Buget sunt tăieri, iar banii în plus sunt de fapt bani în minus”

Dezbaterile din Parlament pe Legea Bugetului au fost mult mai aprinse în acest an. Social-democrații maramureșeni au propus numeroase amendamente, dar niciunul nu a fost aprobat de către cei aflați

Actualitate 0 Comments

PNL își respectă promisiunile. Pensiile speciale au fost anulate

Eliminarea pensiilor speciale a fost votată astăzi în cadrul Camerei Deputaților. Așa cum a promis, încă de la preluarea guvernării, Partidul Național Liberal va lupta pentru realizarea reformelor necesare unei

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply